2-dagar Cykel med passagerarbåt på Göta Kanal, avgår tisdagar & torsdagar

Töreboda

Dag 1 Töreboda - Sjötorp - Töreboda 
(Båtkryssning inkl. busstransfer. ca 6 timmar)
Kommer ni med bil parkerar ni den på Pensionat Prästgårdens egen parkering. Passagerarbåten M/S Bellevue avgår från Töreboda kl.10:30. Från Prästgården är det ca. 400 meters promenadavstånd till båten. Innan ni kommer fram till Sjötorp vid Vänern kommer ni att passera inte mindre än 17 slussar på den 5 timmar långa båtkryssningen. Under er båtkryssning på M/S Bellevue kommer ni att bli serverade lunch samtidigt som kaptenen guidar er genom Göta kanals historia och naturupplevelser. Under er resa på Göta kanal kommer ni att färdas i 5 knop och bara njuta av svensk sommar när den är som bäst.

Väl i Sjötorp hämtar bussen upp er för att ta er tillbaka till Töreboda, färden tar cirka 45 minuter.
Vid ankomsten till Pensionat Prästgården blir ni bjudna på en välkomstdrink. Ni kommer att bo i deras helt nyrenoverade hotellrum som går i herrgårdsstil och på kvällen kommer ni att bli serverade en 2-rätters middag.

Dag 2 Töreboda - Tåtorpp - Töreboda (37 km) 
Efter frukostbuffén på Pensionat Prästgården startar ert cykelpaket från Töreboda och går på den gamla dragvägen utmed Göta kanal till Tåtorp. I Tåtorp finns Göta kanals enda handvevade sluss. Ni kommer att passera det vackra Lanthöjden som har blivit som en liten ö i kanalen. Ni blir serverade en lunch utmed Göta kanal. När andan faller på går cykelturen tillbaka mot Töreboda.

OBS!
Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på Pensionat Prästgården! Pigga och utvilade går ni ombord på passagerarbåten M/S Bellevue, redo för att njuta av dagen på Göta kanal.

Kontaktinformation

Upplevelsepaket
Nygatan 2
TÖREBODA
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

Arrangör: Upplevelsepaket

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: http://www.upplevelsepaket.se

Öppettider

Sommar 2016
13 juni - 22 augusti

Prisinformation

Priser sommaren 2016

Vuxen:         2850 SEK

8 - 12 år      1850 SEK

2 - 7 år          950 SEK

Fakta

1 st Hotellnatt
1 st Välkomstdrink
2 st Luncher
1 st 2-rätters Middag
1 st frukostbuffé
1 st Båtkryssning
1 st Busstransfer
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st Cykel 3vxl. med cykelkorg vuxen(från 8 år)
Cykelservice (gäller hyrd cykel).

 

Vägbeskrivning

Startpunkt Töreboda.
Töreboda ligger där Göta kanal och Västra stambanan korsas. Vi har många dagliga tågstopp från Göteborg, Stockholm, Skövde, Jönköping och Örebro.

Med bil från E20 Mariestad är det bara ca 15 km till Töreboda. I Töreboda svänger ni vänster innan Brandstationen/Polisstationen och följer vägen. Strax innan kyrkan ligger Pensionat Prästgården.

Från E20 Hova är det ca. 20 km. I Töreboda kör ni över kanalbron och håller höger förbi Konsum. Följ vägen och till vänster om kyrkan ligger Pensionat Prästgården.

{{favourites.count()}}