Ställplats i yttre hamnen, Mariestad

Mariestad

I Mariestads centrum finns olika områden för husbilsställplatser. Två av dessa ligger i hamnområdet med närhet till Gamla Stan, centrum, restauranger och affärer.

Ställplatsen vid yttre hamnen är helt nyanlagd 2014, och har 46 platser för husbilar. Alla platser har tillgång till el. I närheten finns ett servicehus med wc, dusch och vattenpåfyllning. I närområdet finns också möjlighet för tömning av latrin.

Ställplaterna är på en asfalterad plan med målade rutor alla har utsikt över Vänern. Betalning sker via en automat som tar de vanligaste betalkorten och mynt.

Alldeles intill, i gästhamnsområdet har Hamnmagasinet ytterligare fler ställplatser. Läs mer om dem här.

Fler platser i reserv

Vid de tillfällen då ställplatserna i hamnområdet är fullbelagda finns  ytterligare platser vid Karlsholme med infart från Strandvägen. Betalning sker i automaten i yttre hamnen där också faciliteter som dusch/wc och latrintömning finns att tillgå. El finns inte.

Mariestads hamnområde

Platserna ligger i den delen av Mariestads småbåtshamn som kallas yttre hamnen, några hundra meter från stadens centrum och nära gästhamnen som på sommaren är ett livfullt område och en samlingsplats för både Mariestadsbor och turister. Här finns både restauranger och mindre bodar med försäljning av glass, fika och mat.I anslutning finns också en lekplats.

Intill ställplatserna finns boulebana, beachvolleybollplaner och äventyrsminigolf. Här finns generösa gräsytor och en trivsam lekplats. Inte långt från ställplatsen ligger Karlsholme Folkets Park med café och restaurang och olika evenemang som veteranfordonsträffar, barnteaterföreställningar, livemusik och dansbandsgalor.

Stängt under SpeedArtDesign 1-5 september

1-5 september 2016 är ställplatserna i hamnområdet och på Strandvägen avstängda på grund av evenemanget SpeedArtDesign som pågår i centrala Mariestad 2-3 september. Under den tiden hänvisas till Mariestads Golfklubb, Ekuddens Camping och övriga ställsplatser och campingar i kommunen.

Kontaktinformation

Mariestads kommun
Yttre hamnen
54230 Mariestad
Telefon: 0501-755850
Fax: 0501-755009

E-post: turistbyran@mariestad.se
Hemsida: http://www.mariestad.se

Öppettider

1-5 september 2016 är ställplatserna i hamnområdet och på Strandvägen avstängda på grund av evenemanget SpeedArtDesign som pågår i centrala Mariestad 2-3 september. Under den tiden hänvisas till Mariestads Golfklubb, Ekuddens Camping och övriga ställsplatser och campingar i kommunen.

Prisinformation

2016:

Ställplats för husbil 145 kr/dygn
El: 25 kr/dygn
Avgiften betalas i automat.

Tvättmaskin och torktumlare: 30:-/gång. Finns i gästhamnens serviceutrymmen. Kontakta Hamnmagasinet för bokning och betalning.

Fakta

Ställplatserna är skyltade: Personbil klass II.

Antal platser: 46, alla med tillgång till el.

Platserna förbokas ej.

Reservplatser vid Strandvägen
Vid fullbelagda ställplatser i yttre hamnen och gästhamnen hänvisas till reservplatser vid grusad yta vid Karlsholme Folkets park med infart från Strandvägen. Avgiften betalas i p-automaten i yttre hamnen där också faciliteter som wc/dusch och latrintömning finns.  På Strandvägen finns 30 platser för husbilar.

Faciliteter

Dusch
Latrintömning för fasta tankar
WC/Toalett

{{favourites.count()}}