3-dagar Vandring & cykel utmed Göta kanal med hotell

Töreboda

Dag 1 Cykling Töreboda - Sjötorp T/R 40 km
Dagen börjar med cykling längs Göta kanal från Töreboda till Sjötorp. Ni passerar 19 slussar samt flera intressanta kanalmiljöer. Ni cyklar på den bilfria dragvägen som går alldeles intill Göta kanal.
I Sjötorp äter ni lunch på Café Baltzar. I paketet ingår även inträde till Kanalmuseet, beläget i samma byggnad. På vägen tillbaka till Töreboda passar ni på att besöka Lyrestad eller Norrqvarn.
Vid ankomsten till Pensionatet Prästgården i Töreboda blir ni bjudna på en välkomstdrink. Ni bor och äter middag på Pensionat Prästgården, som har nyrenoverade hotellrum, i herrgårdsstil.

Dag 2 Vandring Tåtorp - Töreboda 15 km
Frukostbuffén serveras på Pensionat Prästgården. Vid fint väder sitter ni på vår härliga uteservering.
I paketet ingår biltransport till Tåtorp, där dagens vandring startar. I Tåtorp mynnar Göta kanal ut i sjön Viken. Vandringsleden, som är bilfri, går alldeles intill Göta kanal. Här upplever ni vacker natur, Sveriges historia, trevliga människor och ser båtar som tuffar förbi i 5 knop. Lunchen äter ni på Jonsboda Café som ligger alldeles intill Göta kanal. Vandringen går vidare till Töreboda. Middagen serveras på Pensionat Prästgården.

Dag 3 Töreboda
Vandring & cykelpaketet avslutas på Pensionat Prästgården med en frukostbuffé.

Tillval
Boka en natt till på Pensionat Prästgården, så är ni på plats och kan börja cyklingen i bra tid dag 1.

Kontaktinformation

Upplevelsepaket
Nygatan 2
TÖREBODA
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

Arrangör: Upplevelsepaket

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: http://www.upplevelsepaket.se

Öppettider

1 maj – 30 sep 2016

Prisinformation

År 2016

Vuxen      3350 SEK
8-12 år     2950 SEK
2-7 år       1000 SEK

Fakta

2 st. Hotellnätter
2 st. Frukost
1 st. Cykel
2 st. Lunch
1 st. Museibiljett
1 st. Välkomstdrink
2 st. Middagar
1 st. Biltransport (Töreboda-Tåtorp)

Göta kanal
Idag är Göta kanal ett av Sveriges mest besökta och uppskattade besöksmål. I sin helhet sträcker sig Göta kanal 191 kilometer från Sjötorp vid Vänern, nordost om Mariestad, till Mem vid Östersjön, strax öster om Söderköping. I Västergötland sträcker sig kanalen mellan Vänern och Vättern med början i Sjötorp och avslutning i Karlsborg. Kanalen har 58 slussar och löper genom omväxlande natur.

Vandring längs Göta kanal

En vandring längs kanalen är en rofylld upplevelse. I sakta tempo hinner du njuta av den unika kanalmiljön med båtliv, slussar och folklivet längs kanalen. Du vandrar på den grusade dragvägen längs Göta kanal. Längs med sträckan finns boende, matställen och intressanta sevärdheter.

Att vandra längs kanalen är en aktivitet som lämpar sig året runt. Här möts du av en fantastisk natur och miljö och dragvägen är bilfri.

Under högsäsong trafikeras kanalen av såväl fritidsbåtar som passagerarbåtar. Då är det även många cyklister på dragvägarna.

Vägbeskrivning

Startpunkt Töreboda
Töreboda ligger där Göta kanal och Västra stambanan korsas. Vi har många dagliga tågstopp från Göteborg, Stockholm, Skövde, Jönköping och Örebro.

Med bil från E20 Mariestad är det bara ca 15 km till Töreboda. I Töreboda svänger ni vänster efter Brandstationen och följer Kungsgatan. Bilparkering finns på Kanalvägen (kör ej över kanalbron). Promenera över kanalbron och ni har cykeluthyrningen och Glassbryggan direkt vid brofästet.

Från E20 Hova är det ca. 20 km. I Töreboda kör ni över kanalbron och svänger höger till Kanalvägen. Parkera här och promenera över kanalbron och ni har cykeluthyrningen och Glassbryggan direkt vid brofästet.

{{favourites.count()}}