Hyr båt på Göta kanal

Söderköping, Mariestad

Den stora resan tvärs genom Sverige – enkel väg

Är den mest vanliga rutten där du färdas hela Göta kanal Söderköping-Sjötorp, eller omvänt – enkel väg. Resan omfattar 185 km och 52 slussar. En vecka medger en eller ett par dagars utrymme för längre stopp eller avstickare i Vättern eller in i Kinda kanal. På 14 dagar hinner du se och uppleva allt intressant längs kanalen i lugn och ro, detta alternativ kan också bokas tur-och-retur.
För att göra det lättare för dig att välja en resa som passar just dig rekommenderar vi att du också läser den information som finns från Göta kanal respektive Kinda kanal.

Natur och kultur i Västra Götaland – tur och retur

Naturskön, lättnavigerad och avkopplande kännetecknar t o r-resan Sjötorp-Karlsborg-Sjötorp . Dels behöver du inte tänka på biltransport, dels avgör du med hjälp av väderprognosen om din resa ska omfatta även en tur på Vättern. 
Sträckan enkel väg är 65 km och du passerar 18 slussar som lyfter dig 48 meter från Vänern till kanalens högsta punkt i sjön Viken.
Du har gott om tid att bekanta dig med vackra platser som Lyrestad, Töreboda, Vassbacken, den vackra sjön Viken, Forsvik med sina unika industriminnen och Karlsborg med den fantastiska fästningen som är ett äventyr för hela familjen, för att ta några exempel.
Turen kan också omfatta en resa på Vättern med besök i både Vadstena och Göta kanals huvudstad Motala.

Östergötland med Göta kanal och Kinda kanal – tur och retur 

Den östra delen av Göta kanal – tur och retur – är sevärd och händelsrik. Här finns dessutom möjligheten att bekanta sig med den vackra, spännande och historiskt intressanta Kinda kanal. Du kan välja mellan en rad olika kombinationer beroende på båttyp: Söderköping-Linköping-Berg-Söderköping; Söderköping-Kinda kanal (Hycklinge)-Söderköping eller Söderköping-Motala/Vadstena-Söderköping för att ta några exempel.
Sträckan omfattar 37 slussar och en nivåskillnad på drygt 80 meter.

Boka

Kontaktinformation

Göta Kanal Charter
Råggatan 10
592 32 Söderköping
Telefon: 070-5469169

E-post: boka@kanalcharter.se
Hemsida: http://www.kanalcharter.se

Öppettider

Båtuthyrning på Göta kanal 5 maj - 29 september 2017.

Prisinformation

Priser 2017

Priserna gäller vid en veckas bokning och rabatten är inräknad, kanalbiljett tillkommer och är beroende av storlek på båt. 

Just nu erbjuder vi 50% rabatt för veckor i Maj och September: 

Delphia Nano, Nimbus 26:         6 535 SEK
Delphia Escape 800:                  9 035 SEK  
Pedro 32:                                    8 195 SEK
Regina Von Platen, Gabriella:   11 695 SEK

Just nu erbjuder vi 10% rabatt för veckor i Juni, Juli, Augusti:

(15% rabatt vid bokning av två veckor) 

Delphia Nano, Nimbus 26:         11 763 SEK
Delphia Escape 800:                  16 263 SEK  
Pedro 32:                                    14 751 SEK
Regina Von Platen, Gabriella:     21 051 SEK

Tycker du att en vecka är för länge? Vi erbjuder även kortare turer i Maj och September. Hör av er så ordnar vi det bästa alternativet för er. Välkomna 

Fakta

Här är ett urval av våra båtar - mer information och båtar hittar du på vår hemsida www.kanalcharter.se

"Delphia Nano"
Vår nya båt från 2015. Det är en väldigt härlig bränslesnål "liten" båt med stora utrymmen och plats för 4. Inredningen är i hög standard och all utrustning för en längre semester finns ombord. En högklass båt till ett budget pris.   

"Delphia Escape 800"
Våra nya väldigt populära båtar från 2014 som erbjuder gott om plats för upp till 6 personer. Båtarna är lättkörda och bränslesnåla med styrplats in och utvändigt med bogpropeller som gör slussningen till en barnlek. För dig som vill ha en ny båt med hög standard.

"Regina Von Platen”
Med plats för åtta personer. För dig med krav på komfort och som inte vill att vädret ska riskera att äventyra semestern. Idealisk för den stora familjen, eller rent av två familjer som vill fira semestern ihop på Göta kanal.

Sex kojer i aktern och två rymliga garderober. Bäddbar salong med styrplats, dinett och kök. Flybridge. 

”Pedro 32”
Från ett av Hollands mest berömda varv kommer Pedro 32, byggd i stål med utrymme för upp till sex personer.
2 kojer i akterkabinen med rymlig garderob. Salong med styrplats och vinkelsoffa. Separat pentry och dinett som är enkelt nedbäddbar till två kojer. Förpik med två kojplatser. 

Husky Dane ”M/Y Gabriella”
Båten med plats för nio personer. För dig med krav på komfort och som inte vill att vädret ska riskera att äventyra semestern. Idealisk för den stora familjen, eller rent av två familjer som vill fira semestern ihop på Göta kanal.

 

Faciliteter

Båtuthyrning

{{favourites.count()}}