4-dagar, Göta Kanaltrampen, upplevelsepaket.se

Töreboda

Dag 1 Töreboda - Sjötorp - Töreboda  (40 km)

Cykelsemestern börjar i Töreboda, perfekt då man kommer med tåg. Därifrån trampar man utmed Göta kanal, förbi 19 slussar till Sjötorp. I Sjötorp blir man serverad lunch på Cafè Baltzar bredvid turistbyrån. För att få veta lite mera om kanalens historia får man inträde till Kanalmuseet. Vid er ankomst till Pensionat Prästgården väntar en god välkomstdrink, här väntar en 2-rätters middag med närproducerade råvaror på Pensionat Prästgårdens restaurang, som är en av kanalens trevligaste. Här bor ni i en fantastisk miljö med alla bekvämligheter som WiFi, TV och badrum i ert rum. Rummen är helt nyrenoverade och går i smakfull herrgårdsstil med slipade gamla trägolv.

Dag 2 Töreboda - Forsvik - Karlsborg (40 km)

Efter frukosten på Pensionat Prästgården går cykelpaketet vidare mot dagens mål, Karlsborg. Det är en cykelfärd på ca. 40 km. Idag kommer ni att cykla utmed Göta kanal tills ni kommer till sjön Viken. Cykelturen kommer att ta er ut på små slingrande vägar som tar er runt sjön Viken och vidare till Forsvik, som är värt ett stopp. Cykla in till bruksorten Forsvik som anses vara Sveriges första industriort. Cykelpaketet tar er vidare mot Karlsborg som har varit Sveriges reservhuvudstad en gång i tiden. Här väntar en god 2-rätters middag på Idas Brygga och en skön säng på Idas Skepparehus som är ett 4-stjärnigt hotellboende. Rummen är smakfullt inredda med marin känsla och ligger direkt på bryggan intill Göta kanal. Varje rum har altan/balkong och bredbandsuppkoppling.

Dag 3 Karlsborg 

Ni blir serverade en frukostbuffé alldeles intill Göta kanal. Idag blir det en vilodag på er cykelsemester. Strosa omkring i det pittoreska Karlsborg, som ligger naturskönt mellan Vättern och Bottensjön. I cykelpaketet ingår det en guidad tur på Karlsborgs Fästning, som är Europas största. På kvällen serveras det en 2-rätters middag på Idas Brygga, som är områdets bästa restaurang.

Dag 4 Karlsborg - Töreboda (30 km)

Idag går cykelsemestern vidare mot Töreboda. Ni cyklar ca. 10 km tills ni kommer fram till sjön Viken. VikenSnabben kommer att ta er över sjön Viken till Tåtorp, färden tar ca. 50 minuter.  Lunchen serveras på Jonsboda Cafe & Camping, som ligger alldeles intill Göta kanal. Cykelturen fortsätter till Töreboda, där cykelpaketet avslutas.

Kontaktinformation

Upplevelsepaket
Nygatan 2
TÖREBODA
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

Arrangör: Upplevelsepaket

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: http://www.upplevelsepaket.se

Öppettider

1/5-1/9 2016
Alla dagar i veckan.

Prisinformation

2016

Vuxen:     6550 SEK
8-12 år:   4800 SEK
2-7 år:     1500 SEK

Nu kan du enkelt boka din resa på vår hemsida.

Fakta

3 st Hotellövernattningar
1 st Välkomstdrink
2 st Lunch
3 st 2-rätters Middag
3 st Frukostbuffé
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st Cykel från 8 år 

Cykelservice gäller hyrda cyklar

Vägbeskrivning

Startpunkt Töreboda
Töreboda ligger där Göta kanal och Västra stambanan korsas. Vi har många dagliga tågstopp från Göteborg, Stockholm, Skövde, Jönköping och Örebro.

Med bil från E20 Mariestad är det bara ca 15 km till Töreboda. I Töreboda svänger ni vänster efter Brandstationen och följer Kungsgatan. Bilparkering finns på Kanalvägen (kör ej över kanalbron). Promenera över kanalbron och ni har cykeluthyrningen och Glassbryggan direkt vid brofästet.

Från E20 Hova är det ca. 20 km. I Töreboda kör ni över kanalbron och svänger höger till Kanalvägen. Parkera här och promenera över kanalbron och ni har cykeluthyrningen och Glassbryggan direkt vid brofästet.

{{favourites.count()}}